štvrtok 23. februára 2012

NÁVŠTEVA Z ČESKEJ REPUBLIKY

Konečne sme sa dočkali! Po dlhom putovaní k nám dorazil maskot z Českej republiky! Pricestoval v malom balíku z 516 km vzdialeného mestečka Stráž. Doniesla nám ho pani sekretárka uprostred výtvarnej výchovy. V okamihu sme položili štetce a vrhli sa do rozbaľovania. Za hlasného ochkania a achkania sme nedočkavo vyberali kôpky fotografií, pohľadníc a prospektov zachytávajúcich toto malebné mestečko. Z nich sme sa dozvedeli, kedy vzniklo, kde  leží a čo pekné by sme si mohli pri jeho návšteve poprezerať.Okrem majestátneho kostola svätého Václava nás zaujalo aj množstvo zelene, ktorá je viditeľne neodeliteľnou súčasťou tohto mesta.












Najväčšiu radosť nám však urobil samotný maskot, ktorého sme tak túžobne očakávali. Už vieme, že sa volá Čestík a musel prejsť náročným výberom. So sebou si priniesol aj nápadníček plný nezvyčajných pokusov. Už sa nevieme dočkať, kedy niektoré z nich vyskúšame. Veď kto by si nechcel zhotoviť bezpečný ohňostroj či vlastnoručne vyrobiť zmrzlinu? Našou úlohou ho bude teraz doplniť o vlastné pokusy a bádania. Potom ho pošleme ďalšej partnerskej škole, aby sa aj ostatní žiaci zoznámili s Čestíkom a jeho "pokusohraním".















2 komentáre:

  1. Děkujeme za zprávu, že Čestík v pořádku dorazil. Přece jen je ještě malý a tak velkou cestu podnikl poprvé. Věříme, že u vás doplní svůj nápadníček a po návratu nás všechno naučí.

    Zdravíme ze Stráže šikovné děti i paní učitelku.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý den, děkujeme moc za zprávu a už se těším, jak si vše s dětmi přečteme a prohlédneme fotografie. Info na našem webu http://zsstraz.cz/index.php?a=1057

    OdpovedaťOdstrániť